Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Подиумът от Унгария не е изтрит от паметта ни. Горчив хап,...

Фетел: Подиумът от Унгария не е изтрит от паметта ни. Горчив хап, но това са правилата

1051
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Себастиан Фетел заяви, че е приел дисквалификацията си от Гран при на Унгария. Пилотът на Астън Мартин се класира втори в последната надпревара преди лятната ваканция във Формула 1. След финала обаче в колата му имаше едва 0,3 л гориво при изисквано количество от поне литър. Четирикратният световен шампион бе дисквалифициран. От Астън Мартин поискаха преразглеждане, но не получиха такова. В крайна сметка решиха да не обжалват решението.

„Подиумът е изтрит от статистиката, но не и от паметта. Беше горчив хап, но това са правилата. Мисля, че и отборът се чувства по същия начин“, заяви Фетел.

„Очевидно е, че не знаехме, че имаме проблем. Мислехме, че има достатъчно гориво, а то нямаше. Не знам дали има по-добър начин да се справим с подобна ситуация в бъдеще, но не мисля, че можеше да се направи нещо кой знае какво.“

„Не смятам, че сме получили някакво предимство. Нямаше и умисъл, нито можехме да обясним защо в болида имаше толкова малко гориво. Нещо се бе случило по време на състезанието – теч или нещо друго, но бензинът просто липсваше. Правилата са такива, каквито са и ни дисквалифицираха. Може би е необходимо да има малко повече толеранс. Но не знам какво точно да се напише (в регламента).“

Фетел допълни, че съжалява най-много за точките, които бяха взети от актива на Астън Мартин.

Що се отнася до предстоящата Гран при на Белгия, немският пилот каза, че пистата Спа-Франкоршамп е едно от любимите му трасета.

„Конфигурацията и завоите са нещо специално. Имам страхотни спомени от Спа, където съм печелил през 2011, 2013 и 2018 г.“, допълни Фетел.