Начало Рали ФИА отделя голямо внимание на WRC, твърди Мишел Мутон

ФИА отделя голямо внимание на WRC, твърди Мишел Мутон

62
0
Logo,WRC

Световната автомобилна федерация (ФИА) е твърдо решена да изведе WRC от проблемите и ще отдели сериозно внимание на първенството, заяви мениджърът на шампионата Мишел Мутон. Тя допълни също така, че президентът на организацията Жан Тод е поел личен ангажимент да помогне на сериите.

WRC изпадна в доста объркана ситуация, след като ФИА прекрати в началото на годината договора на North One като промоутър на първенството. От там дойдоха грижите с телевизионното отразяване, но федерацията е на път да постигне съгласие с EBU поне по този въпрос. Появиха се обаче слухове, че Тод не обръща достатъчно внимание на проблемите и Мутон защити и него, и организацията.

Президентът ни наистина иска да се справим със ситуацията във WRC, определено ни подкрепя. Изобщо не е казал: ОК, пробвайте да намерите решение за вашия си шампионат. Определено съм повече от убедена, че е наясно с всичко и с това какво се случва ежедневно – заяви Мишел.

Тя сподели още, че се опитва да гледа положително на нещата и да е позитивна, тъй като според нея най-лошото е зад гърба на световния рали шампионат:

– В Монте Карло и Швеция съвсем не се чувствах така. Докато в момента изобщо не съм нервна.

Мутон обясни, че е говорила с пилоти, отбори – на практика с почти всички в световния рали шампионат – и е наясно с настроенията сред тях.

В продължение на две години слушах само лоши неща за North One, но така се получава, когато загубиш някого. Сега трябва да се погрижим всичко да се постави на нова основа и да вървим напред оттук нататък – добави тя.