Начало Рали ФИА сключи сделка с S1T за времеизмерването във WRC през 2012 г.

ФИА сключи сделка с S1T за времеизмерването във WRC през 2012 г.

25
0
Logo,WRC

ФИА успя да сключи сделка със Stage 1 Technology (S1T) за времеизмерването в световния рали шампионат. Сериите обаче са още без промоутър, а във федерацията приемат заявки от заинтересовани страни, които биха желали да се заемат с тази роля. Засичането на отсечките поне за 2012 г. бе уредено.

S1T имаха проблеми с North One Sport след фалита на компанията и отсъстваха от Монако, но се върнаха на трасето в Швеция. За втория кръг от шампионата бе сключена еднократна сделка, докато сега споразумението включва всички стартове до края на сезона. Договорът е бил подписан в края на миналата седмица след доста напрегнати преговори, продължили почти месец.

Страхотна новина. Началото на сезона бе доста стресиращо за всички ни и невероятно, че сключихме сделка за толкова кратък период от време. Това е отражение на огромното ни желание за работа – коментира управляващият директор на S1T Саймън де Банке.

Той изказа благодарност за бързината на ФИА и всички, работили с него и компанията по споразумението.

Липсата на междинни времена по отсечките не бе посрещната добре от отборите в световния рали шампионат. Те се опитаха да се справят по някакъв начин, но ресурсите им не бяха достатъчни, за да съумеят да следят пилотите по цялата дистанция. Петер Солберг (Форд) например бе категоричен, че изобщо не става дума за глезотии, а за сигурността на състезателите и тимовете.

Отборите трябва да знаят къде сме, докато караме през етапите. Трябват ни самолета, системата за времеизмерване и осигурителния хеликоптер на ФИА. Изкарахме едно рали без повечето от тези неща и WRC е твърде голям риск без тях – заяви норвежецът.