Начало Рали ФИА смени времеизмерващата компания за WRC

ФИА смени времеизмерващата компания за WRC

39
0
ФИА

ФИА изненадващо смени компанията, която се занимаваше досега с времеизмерването в световния рали шампионат. Stage 1 Technology остана през настоящия сезон в спорта след доста перипетии, но от федерацията обявиха, че от 2013 г. нататък Sistemas Integrales de Telecomunicación ще се занимава с тази дейност.

Stage 1 Technology бяха във WRC от 2001 г. и разработиха редица технологии за по-точното и коректно отчитане на времената в скоростните отсечки.

От ФИА не обясниха причината за промяната, съобщавайки единствено, че водят ексклузивни преговори със Sistemas Integrales de Telecomunicación, което на практика означава, че те ще получат договора.

Испанската компания за спортни технологии ще отговаря за доставянето на толкова важните данни на промоутъра на шампионата, тъй като това съдържание е от огромно значение за развитието и подобрението на телевизионния и дигитален продукт – се казва в официалното изявление на федерацията.

Sistemas Integrales de Telecomunicación е базирана в Мадрид и има 78 служители. От ФИА отбелязват изрично, че компанията притежава 7 самолета и 8 хеликоптера, както и че опитът й в тази сфера на работа датира още от 1985 г. Услугите й са използвани в испанския рали шампионат, рали Каталуния, рали Португаля, Баха Еспаня, Състезанието на шампионите, Ла Вуелта (колоездачната обиколка на Испания). Освен това Sistemas Integrales de Telecomunicación са ексклузивен представител на TAG Heuer Timing за Испания от 1992 г. насам.