Начало Рали Флоен няма да променя системата за бележки на Микелсен

Флоен няма да променя системата за бележки на Микелсен

36
0
Андреас Микелсен

Рали Сардиния е първи старт за един възобновен екипаж – Андреас Микелсен и Ола Флоен. Двамата се разбраха за по-малко от месец и първият навигатор на норвежкия пилот се връща до него.

Страхотно е Ола пак да е с мен. Нямахме възможност да тестваме преди ралито, но не мисля, че това ще е проблем. Каквото и да стане, целта е да направим чисто състезание, без грешки. Класиране в топ 5 би било фантастично – коментира Микелсен.

Флоен и Андреас работят заедно в периода 2006 – 2012 г. Те спечелиха 2 поредни титли в IRC (Intercontinental Rally Challenge) през 2011 и 2012 г. През втората от тези години те се трудиха и с Фолксваген, състезавайки се с Шкода Фабия S2000. Сега Флоен отговори на три въпроса преди да започне пак да навигира Микелсен.

Отново си редом с Андреас Микелсен в Поло R WRC. Как се чувстваш?

– Все още не съм осъзнал напълно всичко. Преди седмица посетих базата на Фолксваген Моторспорт за първи път тази година. Беше малко нереално. Отидох при механиците и инженерите, посрещнаха ме много топло. Беше емоционален момент.

Как лично ти напредна през миналата година, когато заедно с Понтус Тидеманд спечели третата титла в кариерата си?

– Миналия сезон бях навигатор в JWRC и това бе страхотно изживяване. Даде ми нов живот, нов дух и върна любовта ми към ралитата. Тренирах до 16 часа на ден – в продължение на 18 месеца, за да подобря физическата си форма, да мога да се състезавам редом с младите момчета. Вследствие на това съм не само ултрамотивиран, но и в най-доброто физическо състояние в кариерата си.

Как ще се променят бележките на Андреас?

– Първо ще се върнем към това да говорим на норвежки в колата. Извън това няма да променяме нищо сериозно – няма причина. Мико Маркула е въвел нови, чудесни методи в системата, от които ще имаме полза. Преди използвахме две-три думи да опишем дадена ситуация или участък, Мико е намалил това до 1. Така бележките са по-прецизни и най-вече се изчитат по-бързо. Може да се каже, че Мико ми е улеснил живота.