Начало Рали Фолксваген направи първи тест на Поло в пълна WRC-спецификация

Фолксваген направи първи тест на Поло в пълна WRC-спецификация

76
0
Поло R WRC,Фолксваген,Фолксваген Поло R WRC

Фолксваген направиха първи тест на своето Поло R в пълна WRC-спецификация. Концернът ще се завърне в световния рали шампионат догодина с този автомобил и в момента по колата се работи усилено. Програмата се води от Себастиен Ожие, който участва и в надпреварите от сериите, за да не губи форма, но с Шкода Фабия S2000.

Тестът на Поло-то се проведе в Норвегия. Данните от изпитанията са първите за реалната скорост на колата. Моделът бе разработван в продължение на четири месеца преди да се стигне до тези проби. Бяха проведени тренировки и на асфалт, и на чакъл, с различни компоненти и системи преди всичко да бъде сглобено в използвания в Норвегия автомобил.

Зад волана в началото бе тест пилотът на Фолксваген Дитер Депинг, след което Ожие пое работата. Бяха направени над 1000 километра, като голяма част от трасето бе на сняг. Причината за това бе, че екипът така или иначе бе в региона заради рали Швеция. Отборът направи и пряко сравнение на Поло-то с Шкода-та, състезавала се срещу Ситроен DS3 и Форд Фиеста RS WRC във втория кръг от световния шампионат.

Основната цел на тима бе събиране на данни, тъй като някакви сериозни промени в настройките не са правени. Тестът бе определен неофициално като успешен. Следващата седмица предстоят тренировки на чакъл.