Начало Рали Фолксваген показа как ще изглежда колата за WRC през 2017 г.

Фолксваген показа как ще изглежда колата за WRC през 2017 г.

34
0

Екипът на Фолксваген показа как ще изглежда колата на тима за Световния рали шампионат за 2017 г. От догодина в WRC влизат в сила нови технически правила, които ще направят автомобилите доста по-бързи и мощни заради по-високото аеродинамично притискане и увеличаването на мощността от 300 на над 380 конски сили. Машините освен това ще бъдат с 25 кг по-леки и ще бъдат с 50 мм по-широки.

Екипът на Фолксваген, който доминира в шампионата през последните 3 години, вече изпробва на няколко пъти модофицирана версия на тазгодишната кола според правилата за 2017 г., като тества колата с елементи за догодина на всички видове настилки.

„Правилата за 2017 г. включват много атрактивни технически иновации, заяви спортният директор на немския тим Йост Капито. – Колите ще бъдат значително по-динамични, а в същото време по-сигурни. Работим старателно по развитието на следващото поколение на Поло R WRC.

Ключът между настоящето и старта на следващия сезон е да имаме най-добрите възможни предпоставки, за да може Поло R WRC 2017 да бъде толкова успешен, колкото и двата негови предшественика.”