Начало Рали Фолксваген Поло R WRC вероятно ще излезе на трасе в Испания

Фолксваген Поло R WRC вероятно ще излезе на трасе в Испания

63
0
Поло R WRC,Фолксваген,Фолксваген Поло R WRC

Фолксваген ще отложат излизането на трасе на модела си Поло R WRC, с който ще се състезават догодина в световния рали шампионат. Екипът се надяваше колата да излезе в отсечка в Италия през септември, но хомологацията на автомобила не е приключила.

Моторспорт директорът на концерна Йост Капито обясни, че работата по всички документи от страна на тима ще е приключила до 1 ноември и те ще са изпратени във ФИА. Това означава, че ще е най-удобно Поло-то да излезе в Каталуния.

– Автомобилът все още няма да е хомологиран, тъй като това се случва на 1 януари. След 1 ноември обаче не може да пипаме нищо по него, след като ФИА получат документите. Едно излизане в Испания ще ни даде идея за поведението на Поло-то в реални състезателни условия. То няма да фигурира в резултатите и няма да е сред административните коли – обясни Капито.

В същото време в Продрайв например не са особено съгласни с който и да е от вариантите, обмисляни от Фолксваген. Шефът на тима за WRC Дейв Уилкок заяви, че би искал да види Поло-то в състезание едва след реалната му хомологация.

– При настоящата ситуация всъщност нищо не спира VW да променят спецификациите между ноември и януари – коментира той.