Начало Рали Фолксваген се подготвя с тестове за рали Италия

Фолксваген се подготвя с тестове за рали Италия

45
0
сервизен парк,Фолксваген

След победата на Яри-Мати Латвала в Гърция, екипът на Фолксваген се подготви за следващата надпревара в Италия с тридневни тестове. Две седмици преди старта на седмия кръг от шампионата на остров Сардиния, трима пилоти и техните навигатори имаха възможност да се подготвят за специфичните условия на острова.

Себастиен Ожие/Жулиен Инграсия, Яри-Мати Латвала/Мика Антила и Андрес Микелсен/Мико Маркула имаха по един ден да свикнат с твърдата чакълеста настилка, покрита с мек пясъчен филц. Те работиха по настройките за започващата на 20 юни надпревара.

Във фокуса на търсенето са били настройките на диференциалите. Трите екипа ще се появят на рекламно събитие във Волфсбург в събота. Фолксваген заминава с добри спомени за Италия, след като именно на остров Сардиния през 2011 г. бе официално обявено присъединяването на заводския отбор към световния рали шампионат.

След шест изминали кръга Фолксваген води със своето Polo R WRC в класирането при конструкторите. Ожие и Латвала пък са на първите две места в класирането при пилотите.