Начало Рали Фолксваген във възторг от Ожие

Фолксваген във възторг от Ожие

33
0
Себастиен Ожие

Фолксваген са в истински възторг от Себастиен Ожие, който е осми във временното генерално класиране в края на третия ден от рали Португалия, управлявайки Шкода Фабия S2000. Моторспорт шефът на концерта Крис Нисен, който скоро ще бъде заменен от Йост Капито, сподели, че французинът както обикновено върши страхотна работа:

– Според мен неговата цел е да спечели в класа и да натрупа опит, като успява и в двете направления. Мисля, че вече е съвсем наясно какво предимство имат WRC-автомобилите. Но в момента сме на заслужена позиция: с подходяща програма и вървим напред.

Той оправда грешката на Кевин Абринг от началния ден на надпреварата с обяснението, че такива неща се случват и младият пилот не бива да се укорява за пропуска му.

Ако тръгнем да го обвиняваме, то би трябвало да пратим и Себастиен Льоб да си ходи вкъщи, защото сбърка в самото начало на надпреварата. А Кевин вече ни показа колко е талантлив – каза още Нисен.

Програмата на Фолксваген за Поло R WRC, с което концернът ще се състезава догодина в шампионата, върви чудесно и дори се изпреварват сроковете, разказа той.

Дотук имахме три сесии: Норвегия и Швеция на сняг, Южна Испания на чакъл (и това бе наистина труден тест, нещо като мини-Дакар), както и тренировка на асфалт пак в Испания. Натрупахме около 4000 километра, а другата седмица екипът ще остане в Португалия, за да проведе още изпитания за издръжливост. Не казвам, че сме готови за ралита, но вървим към целта – уверен е Нисен.

Що се отнася до идването на Капито, то той не коментира плановете си, но все пак сподели, че не напуска Фолксваген.

Наистина съм щастлив от присъединяването на Йост. Той е отличен избор: нито твърде възрастен, нито прекалено млад, но с много опит в автомобилния спорт на такова високо ниво. Формално ще му предам ръководството през май, а от юли ще е самостоятелно начело на всичко. Ако обаче има нужда от някакъв съвет, аз, разбира се, ще съм насреща. Върша тази работа от 9 години, а тя е изключително напрегната, макар и изключително удовлетворяваща. Тепърва ще обръщам внимание на себе си и семейството си – обясни Нисен.