Начало Рали Фолксваген влиза в раликроса заедно с Марклунд Моторспорт

Фолксваген влиза в раликроса заедно с Марклунд Моторспорт

73
0
Фолксваген Поло RX Суперкар

Фолксваген сключи тригодишен договор за сътрудничество с шведския тим Марклунд Моторспорт.

Отборът ще участва в тазгодишното световно първенство в дисциплината, като водещ пилот е настоящият носител на короната Тоомас „Топи” Хейкинен. Негов съотборник е Антон Марклунд. Те ще карат Марклунд Моторспорт Фолксваген Поло RX Суперкар още в първия кръг от сериите, който ще се проведе в Монталегре на 3 май.

Раликросът привлича все по-голямо внимание в Европа и извън Стария континент като една от най-бързо разрастващите се състезателни автомобилни дисциплини. Състезанията са кратки и вълнуващи, колити – забележителни и изглеждат почти като заводски версии. Марклунд Моторспорт се нарежда сред най-амбициозните независими отбори и самостоятелно разви Поло-то за тазгодишния шампионат. Фолксваген участва с опита си от рали спорта. Хейкинен и Марклунд са един от най-силните пилотски тандеми в първенството, като ние вече се вълнуваме и очакваме да ги видим зад волана на Поло RX Суперкар – коментира спортният шеф на Фолксваген Йост Капито.

Собственикът на екипа Ян Марклунд допълни, че няма по-добър вариант за работа от това да си партнира със световните рали шампиони.

Фолксваген искат да окажат незабавно влияние в света на раликроса и съм щастлив, че Марклунд Моторспорт бяха избрани от тях. Ще продължим упоритата си работа и с тяхната подкрепа очакваме да постигнем високи резултати още в първия старт от новия сезон – каза още той.

Новината бе съобщена дни, след като световният шампион във Формула 1 за 1997 г. Жак Вилньов обяви, че ще има пълна програма в първенството. Американската звезда Кен Блок включи три кръга в програмата си. От миналия сезон в раликрос сериите се състезава и световният рали шампион за 2003 г. Петер Солберг.