Начало Рали Фолксваген впечатлени от формата на Хюндай

Фолксваген впечатлени от формата на Хюндай

41
0
сервизен парк,хюндай

Екипът на Фолксваген в световния рали шампионат (WRC) е впечатлен от формата на Хюндай, които този сезон се върнаха в първенството.

Тимът на корейския автомобилен производител участва в сериите с i20 WRC. Отборът е далеч от представянето на съперниците от Волфсбург при техния дебют в началото на 2013 г. – Фолксваген взеха подиум още в първото си рали и победа във второто. Хюндай също вече имат класиране на почетната стълбичка – третото място на Тиери Нювил в третия кръг в Мексико.

От видяното досега смятам, че са направили добра кола – коментира техническият шеф на Фолксваген Франсоа-Ксавие Дьомезон. – Впечатлен съм от постигнатото за сравнително кратък период от време.

Тимът от Волфсбург работи по своето Поло R WRC в продължение на година и половина. 2012-та освен това бе изкарана в събиране на информация и изграждане на база данни, докато Себастиен Ожие караше във WRC2.

Хюндай осъществиха проекта си за подобен период от време, на трудът по i20 WRC е на една трета от този, който положиха Фолксваген преди влизането си във WRC. Екипът, чиято база е в Алценау, е наясно с необходимостта от развитие, като използва и настоящия сезон в немалка степен като тестове в реални условия.