Начало Рали Фолксваген започна тестовете на Polo R WRC

Фолксваген започна тестовете на Polo R WRC

26
0
Polo R WRC,Карлос Сайнц

Фолксваген започна с успех тестовете на своето Polo R WRC. Двукратният световен шампион и победител в ради Дакар, Карлос Сайнц, направи днес заедно с Улрих Хакенберг, шеф на техническия щаб на VW, първите километри по асфалтовите пътеки в лозята на Фелденц, в близост до Трир. В тази местност се провеждат и някои от отсечките от рали Германия. Преди първото си официално участие през 2013 г. от Фолксваген са планирали широкообхватни тестове, в които да бъде изпробвано и доразвито Polo R WRC.

„Първият тест на нашата кола е един изключителен момент, който маркира един крайъгълен камък в подготовката за нашето включване в Световния рали шампионат“, обясни Хакенберг. „Движим се по график и веднага започваме с изпробването и развитието на нашите концепции и техника. Трябва да използваме ефективно всичките си ресурси, за да се подготвим добре преди първото си официално участие.“

За спортния директор на Фолксваген, Крис Нисен, първото Polo представлява „първата версия на нашия състезателен автомобил, която ще помогне за изпробването на различни части, като двигател, скорости и други компоненти.“

Положителните резултати от тези тестове ще бъдат директно вградени в колата, която ще застане на старта в рали шампионата през 2013 г.

„Следващата година ни предстои една широкообхватна програма, в която ще изпробваме поведението на колата ни на асфалт, чакъл, кал и сняг. Целта е да се представим максимално добре още в първата си година в Световния рали шампионат“, завършва Нисен.