Начало Рали Форд доволни от тестовете във Франция

Форд доволни от тестовете във Франция

30
0
Форд тества Фиеста RS WRC във Франция

Екипът на Форд е доволен от развоя на изминалите тестове във Франция, след като почти са липсвали проблеми с автомобила Фиеста RS WRC.

През миналата седмица част от тима на Форд се пренесе във Франция, където тества в продължение на 4 дни – два с пилота си Яри-Мати Латвала и два с Мико Хирвонен. Целта бе така екипът да се подготви за предстоящите от календара на WRC асфалтови надпревари в Германия, Франция и Испания. Специално за изпитанията във Франция Фиеста RS WRC имаше нова цветова схема – напълно черна.

След първите за колата детайлни изпитания на асфалт техническият директор на тима на Форд Кристиан Лориа обясни:

– Искахме да видим какви биха могли да са проблемите, както и да извършим известна работа по настройките. Пътищата, които използвахме през пърия ден, не бяха толкова добри, но тези, които намерихме за останалите три дни, бяха изключителни. Времето бе топло и валя малко дъжд, така че имаше комбинация от условия, което бе прекрасно заради различните настройки.

По отношение на техническите специфики на автомобила Лориа допълни:

– Има няколко неща, които можем да подобрим, какъвто винаги е бил планът. Пилотите бяха доволни, защото липсваха големи изненади и знаем в каква посока трябва да поемем от гледна точка на пружини и рол бар, неща като тези.

Освен това по време на теста от Форд използваха и напълно нова, подобрена скоростна кутия.