Начало Рали Форд Фиеста R5 може да направи дебют още в рали Корсика

Форд Фиеста R5 може да направи дебют още в рали Корсика

25
0
Форд Фиеста R5

Форд Фиеста R5 може да направи дебют още в рали Корсика в средата на май преди да се състезава за първи път в рали Ипр в края на юни. Компанията М-Спорт работи упорито по автомобила и в момента там се довършват плановете за развитие на автомобила, който бе тестван сериозно през последните месеци.

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън обясни, че целта на едно такова излизане на трасе, е да се демонстрира автомобилът. Ако Фиеста R5 наистина излезе на пътя в Корсика, това ще е в не-състезателна роля, и то ако бъде получено съответното разрешение. След това идеята е да се състезава в Белгия в продължаващата от 27 до 29 юни надпревара.

Искаме да покажем колата и да се надяваме, да демонстрираме на света колко е добра. Убедени сме, че ще върви чудесно – коментира Уилсън. – ERC (европейският рали шампионат – б.р.) ще е сериозен пазар и лично аз смятам, че шампионатът ще става все по-силен, особено ако световното първенство се разшири в глобален мащаб. Организаторите на Азорските острови се стараят невероятно много да осигурят лив стрийминг и това има много голям смисъл.

Началникът на Ситроен Рейсинг Ив Матон пък потвърди от своя страна, че новият DS3 R5 на компанията ще е готов през януари 2014 г.

– Идеята е колата да е налице за състезанията в началото на следващата година. Ще е идеален автомобил за европейския шампионат – допълни той.