Начало Рали Форд Фиеста за Остберг във WRC 2011

Форд Фиеста за Остберг във WRC 2011

41
0

Мадс Остберг ще кара Форд Фиеста RS WRC в световния рали шампионат през сезон 2011. Норвежкият пилот ще се състезава за частния тим Адапта Моторспорт, който ще си партнира с М-спорт.

През изминалия сезон Остберг получи на два пъти шанс да кара Фиеста S2000 с тима на Стобарт. Това стана по време на кръговете от WRC в Германия и Франция. Тогава Остберг бе обнадежден от представянето си. По повод на новото сътрудничество пък пилотът коментира:

– Бях изключително доволен, че карах Форд Фиеста S2000 във Франция и Германия. Също така съм щастлив, че ми бе дадена възможността да карам новата Фиеста през следващата година. Знам, че надпреварата да караш в световния шампионат догодина е изключително оспорвана, затова се чувствам късметлия по отношение на сделката, сключена между М-спорт и Адапта. Нямам голям опит в работата с голям тим като М-спорт. Те обаче са истински професионалисти и много добре приемащи новите хора. Много съм доволен за сделката и очаквам с нетърпение следващата година.

Навигатор на Мадс Остберг догодина ще бъде шведът Йонас Андерсон. Все още обаче предстои двамата да обявят подробности по отношение на програмата си. Засега се знае, че екипажът със сигурност ще участва в първия кръг от следващия сезон – рали Швеция (10-13 февруари 2011 г.).