Начало Рали Форд и М-Спорт отпразнуваха 50-та победа във WRC

Форд и М-Спорт отпразнуваха 50-та победа във WRC

32
0
Малкълм Уилсън,рали Швеция,форд,Яри-Мати Латвала

50-та победа в световния рали шампионат празнуваха Форд и М-Спорт в Карлщад след финала на рали Швеция. Двете компании работят заедно от 1997 г.

Яри-Мати Латвала и Мика Антила спечелиха този успех на екипа във втория кръг от световния рали шампионат за 2012 г. с Фиеста RS WRC. Първата победа пък идва още през 1997-ма: Карлос Сайнц и Луис Моя са първи в рали Акрополис в Гърция с Форд Ескорт WRC.

Съвместната работа на Форд и М-Спорт не е само във WRC. Британската компания не се грижи единствено за автомобилите в световните серии. С тяхна помощ са създадени успешните Фиеста R2 и Фиеста S2000. Шефът на тима Малкълм Уилсън пък вярва, че сътрудничеството ще продължи и ще има още по-големи успехи в бъдеще.

Щастлив съм да отбележа, че връзките ни с Форд са толкова добри, колкото в деня, когато започнахме общата си работа. Постижението е фантастично за целия екип, като за него принос имат не само хората на трасето и в сервиза, но и всички в Довънби Хол. Прекрасно е, че Яри-Мати забрави за повода и се съсредоточи изцяло върху надпреварата. Победата му е много специална за целия ни тим, а с увереността, която той има в колата, съм сигурен, че ще имаме още поводи за празнуване – допълни Уилсън.

Успехът на Форд в рали Швеция далеч не се изчерпваше само с победата на Латвала. 7 от автомобилите в топ 10 бяха Фиести, като освен това коли на марката окупираха първите пет места в класирането.