Начало Рали Форд не се отказват, въпреки разочарованието в България

Форд не се отказват, въпреки разочарованието в България

77
0

Тимът на Форд в световния рали шампионат ще продължи да се бори за конструкторската титла тази година, въпреки че в рали България конкурентите от Ситроен бяха видимо по-силни. Това сподели шефът на отбора Малкълм Уилсън.

Заводските пилоти на Форд Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала не скриха, че на колата Фокус RS WRC в Боровец й липсваше необходимата скорост. Допълнително тимът направи погрешен избор на гуми и това доведе до отчайващ краен резултат. Хирвонен и Латвала завършиха съответно пети и шести като пред тях се класираха пилоти на Ситроен.

Рали България бе VII кръг от календара на WRC. В състезанието Форд не успяха да вземат нито една етапна победа. След края на надпреварата екипът изостава с 47 точки при конструкторите за сметка на главните си конкуренти от Ситроен.

Въпреки всичко това шефът на Форд Малкълм Уилсън бе категоричен:

Няма шанс да се предадем. Не бе толкова отдавна времето, когато Мико бе на втора позиция след Льоб – на 8 секунди в Германия и пред Сордо. Така, че няма да се предаваме със сигурност. Доказахме го с отиването си в Сърбия и правенето на всички тези тестове, през които преминахме. Ще бъде много трудно и е разочароващо, когато знаеш, че разполагаш с нещо, което ще направи колата ти по-бърза, но не можеш да го използващ заради ограниченията, идващи от хомологацията.

Същевременно Малкълм Уилсън не скри:

– България бе изключително разочароващо за нас рали, ако трябва да бъда честен и не можем да се скрием от това. Предстои ни доста работа и ще се стараем токова сериозно колкото никога досега за състезанието в Германия. Няма съмнение, че не сме в изгодна позиция, когато се състезаваме на висока надморска височина в сравнение със Ситроен. От тази гледна точка България бе подобна на това, което видяхме в Мексико.

Уилсън предполага, че минусите за екипа на Форд няма да са толкова огромни на следващото асфалтово рали в Германия, но все пак целта на тима сега е да бъде сигурен, че може да се представи на ниво, където и да се намира.