Начало Рали Форд още по-уверени след втория кръг от WRC

Форд още по-уверени след втория кръг от WRC

40
0
рали Мексико 2011,Яри-Мати Латвала

Резултатът, който постигнаха Форд в рали Мексико им дава голяма увереност за по-нататъшен успех в ралитата, коментира шефът на отбора Малкълм Уилсън.

Титулярните пилоти на Форд Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала финишираха съответно втори и трети в рали Мексико след победителя Себастиен Льоб. Двамата получиха шанс за по-добро класиране след катастрофата на съотборника на Льоб – Себастиен Ожие, който водеше до началото на последни ден. В резултат Хирвонен оглавява генералното класиране в шампионат с 46 точки, следван от Льоб с 37 и Латвала с 31. Освен това в класирането на конструкторите Форд са на първа позиция.

Шефът на тима на Форд Малкълм Уилсън бе в известен смисъл доволен от развръзката в състезанието и коментира:

– Това може би не е това, което очаквах в началото на последния ден, но съм доволен, че получихме този резултат. Мико свърши чудесна работа – той си възвърна нивото, на което беше, когато спечелихме шампионата през 2006 и 2007 г. Имахме няколко проблема през първия ден, които ни повлияха и засегнаха охлаждането, но по-късно ги отстранихме.

Уилсън допълни още:

– Колите на Мико и Яри-Мати показаха добро ниво на издръжливост. Предвиждаме тест в Португалия. Там ще се концентрираме върху настройките за предстоящото рали в същата държава. Резултатът ни в Мексико обаче е огромен стимул и повишава увереността ни.