Начало Рали Форд потвърдиха, че Дани Сордо ще замести Латвала в Аржентина

Форд потвърдиха, че Дани Сордо ще замести Латвала в Аржентина

70
0
Дани Сордо

Екипът на Форд потвърди официално, че Дани Сордо ще замести контузения Яри-Мати Латвала в рали Аржентина в края на месеца. Финландецът счупи ключица при ски-инцидент и след това претърпя операция. Той и отборът се надяват да се възстанови за надпреварата в Гърция.

Преди това обаче Сордо ще е съотборник на Петер Солберг за един старт. 28-годишният испанец получи разрешение от Продрайв, където ще се върне за старта в Нова Зеландия през юни.

Съжаляваме, че Яри-Мати ще пропусне състезание, но трябва да се възстанови напълно колкото се може по-скоро – коментира шефът на Форд Малкълм Уилсън. – Имаме късмет, че пилот от калибъра на Дани ще се присъедини към нас. Опитът му ще е ключов фактор в Аржентина, тъй като той има пет участия там. Споразумението е само за един старт и бих искал да благодаря на мениджмънта на настоящия тим на Дани – те бяха невероятно благородни в толкова трудните за нас обстоятелства.

Сордо е шампион в джуниър категорията на WRC, но досега няма победа в шампионата. Той обаче има 32 подиума, а в първия кръг за 2012 г. в Монте Карло стана втори с Мини. В Португалия също демонстрира впечатляваща скорост, след като повреда го забави и напълно освободен от напрежението, испанецът направи невероятно каране и спечели шест отсечки. Той ще участва в Аржентина с титулярния си навигатор Карлос дел Барио, а утре трябва да направи тест с Форд Фиеста RS WRC във Великобритания.