Начало Рали Форд продължават по-агресивно борбата за титлата през част 2 от сезона

Форд продължават по-агресивно борбата за титлата през част 2 от сезона

70
0
рали Акрополис 2011,форд

В екипа на Форд смятат, че и пилотският и конструкторският шампионат все още не са решени. По тази причина те ще подходят към втората част от сезона много по-агресивно.

Последният до момента седми кръг от шампионата бе рали Акрополис, състоял се през изминалия уикенд. Той бе спечелен от пилота на Ситроен Себастиен Ожие, следван от съотборника си Себастиен Льоб. Статистически това означава, че французите имат 6 поредни победи, изключение е само началният старт в Швеция, който бе спечелен от Мико Хирвонен и Форд. В резултат, в класирането при пилотите Себастиен Льоб води пред Мико Хирвонен със 17 точки, а при конструкторите начело на таблицата е Ситроен, следван от тима на Форд, който изостава с 55 точки.

Истината е, че след състезанието в Гърция от Форд са ужасно разочаровани, въпреки че Хирвонен се класира трети. Те очакваха там да се борят и да постигнат победа. Единият им пилот Мико Хирвонен обаче в началото на надпреварата не бе доволен от автомобила си и едва в неделя разполагаше с конкурентно настроена кола. Другият – Яри-Мати Латвала започна много силно, но имаше сериозни технически проблеми, което го извади от борбата за победата. Финландецът все пак успя да финишира в зоната на точките.

При създалата се ситуация шефът на моторспорт дивизията на Форд Джерард Куин обясни:

– Беше тежък уикенд и съм разочарован, че не приключихме първата половина от сезона с победа. Лошо е, че неделното ни представяне не бе дублирано в петък и събота, защото това щеше да ни постави в позиция за победа. Ще се фокусираме във втората част на сезона и ще преследваме победите по-агресивно, защото и двата шампионата са все още отворени.

От своя страна шефът на тима Малкълм Уилсън добави:

– Печелили сме тук 7 пъти за последните 10 ралита, но за съжаление не успяхме да си подобрим рекорда. И двамата пилоти се представиха добре. Мико кара и загуби с много малка разлика. Разочарован съм за Яри-Мати Латвала, защото той бе в перфектна позиция да се бори за победата.