Начало Рали Форд със сериозен напредък в темпото си на асфалт

Форд със сериозен напредък в темпото си на асфалт

23
0
Петер Солберг

Тимът на Форд в световния рали шампионат направи сериозен прогрес с автомобила на асфалт. Екипът проведе четиридневен тест във Фари (Франция), където се труди именно по реглажите за такъв тип настилка.

Форд избраха да карат на писта, тъй като са сметнали, че имат нужда от развитие в тази посока. Изпитанията са се провели във всякакви условия – от проливен дъжд до напълно сухо трасе и пилотът на тима Петер Солберг бе категоричен, че са били много полезни за отбора.

Научихме страшно много за времето си в колата. Променихме всичко по нея и целият тест бе фантастичен от всякаква гледна точка. Определено направихме крачка напред с тези тренировки. Хубавото нещо бе, че караш колата, после можеш да смениш нещо по нея, пак тръгваш и така постепенно намираш точно как вървиш най-бързо. Кристиан (Лорио – техническият шеф на Форд във WRC – б.р.) искаше да отидем на писта и имаше основание – обясни норвежецът.

Форд ще проведат тренировки преди рали Германия от 15 до 17 август (самото рали започва на 23 август). Четири от оставащите шест кръга от световния шампионат са на асфалт.