Начало Рали Форд ще използва Марко Мартин отново за тест

Форд ще използва Марко Мартин отново за тест

52
0
Марко Мартин, Петер Солберг

Марко Мартин ще участва отново в тест на Форд във Франция. Естонецът, който се оттегли от спорта след тежка катастрофа, причинила смъртта на неговия навигатор, трябва да помогне на бившия си отбор за предстоящите асфалтови надпревари. Именно поради тази причина той ще направи изпитания на асфалтова писта. Мартин е и последният пилот на Форд печелил на тази настилка през далечната вече 2004 г.

Мартин ще участва в изпитанията заедно с Мико Хирвонен, Яри-Мати Латвала и младият талант От Танак. Той все още не е сядал зад волана на Фиеста.

„Марко може да ни даде една съвсем различна переспектива“, обясни Хирвонен пред „Аутоспорт“. „Чудесно е, да имаме някой като него в екипа.

Намирам се само на 15 точки зад Себастиен, което прави шампионата напрегнат отново. Трябва да извадим нещо от торбата с триковете, за да успеем да се преборим с него.“

Затова е и предстоящият тест, както разкрива и самият Малкълм Уилсън:

„Ще преразгледаме отново настройките си за асфалт. Не сме недоволни от тях, в Германия бяха чудесни, но ще се опитаме да ги оптимизираме допълнително. Имаме напредък, но искаме да дадем още по-голям тласък. На писта може да се съберат изключително много данни и да разберем, къде точно се намираме. А всички знаем, какво можем да очакваме от Марко.“