Начало Рали Форд впечатлени от Андерсон

Форд впечатлени от Андерсон

30
0

Пер-Гунар Андерсон бе поздравен от шефа на Форд Малкълм Уилсън за представянето си по време на рали България. Според Уилсън шведът е бил не само бърз, а е демонстрирал и изключителен пилотски усет.

Андерсон не е регулярен участник във WRC от края на 2008 г., когато екипът на Сузуки се оттегли от рали надпреварите. Освен това пилотът на е участвал в асфалтово състезание близо 2 години. Същевременно в рали България той бе с тима на Стобарт, но нито познавайки достатъчно добре автомобила им Форд Фокус RS WRC, нито трасетата край Боровец.

Всичко това обаче не му попречи да финишира на 7-а позиция в рали България. Още по-впечатляващо бе, че през цялото време шведът подобряваше времената си.

– Времената му бяха добри – потвърди Уилсън. – Като вземем предвид, че не е карал на асфалт от доста време и знаейки, че се състезаваше с по-стара версия и не разполагаше с всички части, които бяха на лице при Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала, свърши работата си наистина перфектно.

Уилсън сподели още, че е бил наистина впечатлен от Андерсон в събота следобед, когато е бил много близо до времената на Хирвонен и Латвала, както и от стила му на каране.