Начало Списание Формула 1 до нас

Формула 1 до нас

37
0

Сигурен съм, че хиляди българи ще тръгнат или са тръгнали през този месец към съседна Турция, за да гледат на живо Формула 1. Никога досега не е имало Гран при толкова близо до нашата страна и това определено допълнително възбужда интереса ни.
Оставяме настрана границите и възможните проблеми за Формула 1, ако направи глупостта с камионите си да премине през Балканите и с интерес поглеждаме към самия град и пистата край Истанбул. Правим това заедно с един от първите пилоти огледали новият свят за F1.

Развитието на шампионата през юли месец бе повече от интересно и в никакъв случай не предопредели съдбата на короните, затова поглеждаме внимателно към силните оръжия на лидерите от Рено в тежката им битка с все по-силните съперници от Макларън.

И ако Макларън се борят за победите, то кризата в Уилямс се задълбочи и потърсихме обяснения за нея в пряк разговор с един от най-важните участници в тима Сам Майкъл.
Глътка прекрасен планински въздух ни осигури нашият партньор Петер Нигаард, който ни изпрати изключителния си разказ за гостуването си на Ярно Трули, въздух, който ще ни разхлади в морските горещини.

Историята този път ни връща към легендите за прочутия Мини Купър и съдбата на пилотите от 80-те, разказана от един от тях – Патрик Тамбей.

Иван Тенчев