Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула 1 трябва да се промени, преди Върджин да дойде

Формула 1 трябва да се промени, преди Върджин да дойде

39
0

Ричард Брансън каза, че Формула 1 ще трябва да оправи някои от грешките си, преди компанията му Върджин Груп да навлезе. Междувременно има все по-масивни спекулации, че той води преговори с тима на Хонда.

Британският бизнесмен е свързван с потенциално споразумение, при което Върджин ще закупи отбора на Хонда Рейсинг. Бърни Еклестън вече каза, че Брансън има голямо желание да навлезе в този спорт.

Въпреки това пред „Би Би Си” Брансън поясни, че Формула 1 трябва да промени много финансовия си и екологичен подход, преди той да реши да започне бизнес там.

„Обичам състезанията от Формула 1” – каза Брансън. „Ако Бърни Еклестън може да направи спорта достатъчно ефективен за изискванията на Върджин и ако може да направи Формула 1 по-екологична – което е възможно, ако болидите карат с екологични горива – то може да бъдем заинтригувани на някакъв етап.”

В отделно интервю за „Би Би Си Радио 5” Брансън каза: Според мен има някои грешки, които трябва да бъдат поправени, преди да влезем във Формула 1.”

И въпреки че от коментарите на Брансън човек би решил, че той няма желание засега да влиза във Формула 1, то британецът всъщност е доста лаконичен по отношение на преговорите си с Хонда.

„Ако ние водим преговори, то аз не бих имал правото да говоря за това, тъй като би имало клауза, която ми забранява това” – казва Брансън.