Начало Formula E News Формула Е отлага и старта в Джакарта

Формула Е отлага и старта в Джакарта

260
0
Формула Е
Еванс и Лотерер в битка за първото място, снимка: Формула Е

Надпреварата от Формула Е в Джакарта бе отложена вследствие разпространението на COVID-19. Това е трети старт от шампионата за състезания с електрически автомобили, който не може да се проведе според календара заради разпространението на коронавируса. По-рано планираната за 4 април еПри в Рим бе отложена и се работи по възможното й провеждане по-късно през 2020 г. Ситуацията със старта в Индонезия е подобна. Надпреварата в Саня, Китай пък бе отменена вследствие на епидемията, покосяваща хиляди хора по цял свят.

До отлагането се е стигнало след препоръка от губернатора на Джакарта Аниес Басведан и консултации между Формула Е, ФИА, организационния комитет и местната спортна федерация (Ikatan Motor Indonesia – IMI).

„Обсъждаме планове как да намалим влиянието на коронавируса върху шампионата на Формула Е вследствие нарастващия брой случаи на заразени с COVID-19 хора в страните, където предстоят стартове”, заяви съоснователят на първенството Алберто Лонго. „Стараем се да запазим колкото се може повече надпревари в календара на шестия сезон. Ситуацията се променя ежедневно. Ще продължим да сме гъвкави в подхода си и да търсим алтернативни варианти. Това включва двойни стартове за оставащи в календара събития, използване на постоянни писти и при необходимост състезания при затворени врати. Консултираме се с местните власти във всички дестинации.”