Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА ще представят визията си за Формула 1

ФОТА ще представят визията си за Формула 1

29
0

Отборите от Формула 1 са на път да представят своята визия за бъдещето на спорта в официална пресконференция, предвидена за началото на следващия месец.

Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) от доста време работи при затворени врати върху концепцията и евентуален нов правилник на спорта. И след като отборите постигнаха консенсус помежду си, ФОТА реши да назначи медийно събитие на 5 март в Женева, за да разкрие своите „планове за бъдещето на Формула 1.”

Домакин на събитието ще бъде председателят на ФОТА и президент на Ферари, Лука ди Монтедземоло, който ще разкрие плановете на тима. В официалната покана на ФОТА е казано: „Тези планове са резултат от серия срещи през последните няколко седмици и месеци, като целта бе винаги една: да направим Формула 1 устойчива в комерсиален план, екологична и атрактивна за гостите, телевизионните зрители и интернет потребителите.”

Всички шефове на отбори ще присъстват на събитието, което ще бъде и първата публична поява на ФОТА от формирането им в края на миналата година.

ФОТА бяха назначили маркетингово проучване какво искат да видят феновете от Формула 1, като вероятно резултатите са в основата на решението на асоциацията да представи своята визия.