Начало Избрани Фрайнс ще се включи в състезанието в Сао Пауло

Фрайнс ще се включи в състезанието в Сао Пауло

170
0
Робин Фрайнс
Робин Фрайнс, снимка Team Abt

Робин Фрайнс ще се включи в състезанието в Сао Пауло. Пилотът на Abt Cupra FE Team ще се завърне в падока на Формула Е след като пропусна последните четири старта заради контузия на китката.

Фрайнс започна сезон 2022-23 във Формула Е по възможно най-неприятния начин. Състезателят на Abt Cupra FE Team се удари в задната част на болида на Норман Нато в първата обиколка на еПри на Мексико. Това доведе до счупване на лявата китка на нидерландеца и последвала операция

Фрайнс пропусна състезанията в Дирия, Хайдерабад и Кейптаун. Негов заместник бе резервният пилот на тима Келвин ван дер Линде. Южноафриканецът обаче така и не стартира в домашната си надпревара заради решението на Махиндра и Team Abt да изтеглят участието си заради притеснения, свързани с безопасността.

Състезателят на Abt Cupra FE Team участва в първия кръг от сезон 2023 в WEC, който носеше името „1000 мили на Себринг“. Нидерландецът кара за отбора на WRT и финишира на шесто място в клас LMP2.

Сега Фрайнс ще се завърне във Формула Е за еПри на Сао Пауло. Състезанието ще се проведе тази събота на улична писта, която преди години се е използвала от Индикар. Нидерландецът ще търси първи точки както за себе си, така и за отбора на Abt Cupra.

Фрайнс съобщи, че няма проблеми с китката си, което му дава увереност за завръщането му във Формула Е.

„Чувствам се безумно добре и мога да се подготвя за състезанията във Формула Е отново с Нико и целия отбор.  Толкова е хубаво да се завърна“, сподели Фрайнс.

„Последните два месеца се почувстваха като цяла вечност. Много благодаря на отбора, на ФИА, на всички лекари и физиотерапевти, както и на целия падок от Формула Е. Те бяха търпеливи с мен, въпреки че бях толкова нетърпелив.“

Междувременно шефът на Abt Cupra FE Team Томас Биермайер приветства завръщането на Фрайнс в екипа.

„Почивката беше добра за целия отбор- всеки успя да си поеме дълбоко дъх и да събере нови сили.“

Германецът отдаде почит на приноса на Ван дер Линде като заместник на Фрайнс. Южноафриканецът остана на разположение на екипа като същевременно продължава участията си в DTM.

„В същото време казваме голямо благодаря на Келвин, който свърши мега работа на пистата и извън нея през последните два месеца. Разбира се, той ще остане част от нашия отбор“, добави Биермайер.