Начало Рали Французин спечели първи кръг на едномарковия ADAC Opel e-Rally Cup

Французин спечели първи кръг на едномарковия ADAC Opel e-Rally Cup

354
0
Лоран Пелие с навигатор Тиери Салва от отбора на Saintéloc Racing  е победителят в първия старт на ADAC Opel e-Rally Cup
ADAC Rallye Stemweder Berg 2021, 1st round of the ADAC Opel e-Rally Cup, from June 10 to 12 in Luebbecke, Germany.

Френския пилот Лоран Пелие с навигатор Тиери Салва от отбора на Saintéloc Racing  е победителят в първия старт на ADAC Opel e-Rally Cup – първия в света едномарков рали шампионат с електрически автомобили.

В състезанието „ADAC Рали Щемведер Берг“ стартираха 13 отбора от пет държави. Всички се състезаваха с автомобили Opel Corsa-e Rally с мощност 100 кВт (136 к.с.). Наелектризиращата спортна надпревара се проведе на предизвикателните трасета около германския град Любеке.

„Серията ADAC Opel e-Rally Cup направи много силен дебют. Corsa-e Rally се представи блестящо, времената на състезателите бяха впечатляващи и гарантираха оспорвана надпревара с много близки едно до друго постижения. Зарядната инфраструктура също отговори напълно на очакванията ни и осигури гладко протичане на ралито. Много сме доволни!“

Йорг Шрот, директорът на Opel Motorsport

Силен рали дебют на бившия шампион в DTM Тимо Шайдер

Сред дебютантите в разнообразната група на участниците в първия кръг ярко се открояваше името на Тимо Шайдер. Двукратният шампион в прочутатата германска пистова серия за туристически автомобили DTM и бивш заводски пилот на Opel бързо се почувства като у дома си в новата обстановка. Подкрепен от своя навигатор Тобиас Браун, 42-годишният настоящ претендент за купата в Световното първенство по раликрос показваше все по-добри времена във всеки следващ специален етап и в крайна сметка завърши ралито на впечатляващото пето място.

Corsa-e Rally осигури вълнуващо преживяване и на редица знаменитости

Наред с претендентите за купата в ADAC Opel e-Rally Cup, по трасето на ралито преди състезателите като VIP автомобил стартира и още една Corsa-e Rally. Зад волана й състезателната легенда на Opel Фолкер Стричек пое ролята на таксиметров шофьор на актьора Роман Книжка и модела Ашли от кастинг шоуто „Следващият топ модел на Германия“, който спечелиха така желаната фотосесия за Opel през наскоро завършилия сезон на предаването.

Шампионатът ADAC Opel e Rally Cup 2021 ще се проведе в седем кръга с международен акцент в последния уикенд на месец август – прочутото Barum Czech Rally Zlín, чешкият кръг от Европейския рали шампионат на FIA.

Шампионатът ADAC Opel e-Rally Cup продължава на 7 август с втория кръг на „ADAC Рали Холстен“.