Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фредерик Васьор: Преговорите с Андрети не попречиха на развитието на колата за...

Фредерик Васьор: Преговорите с Андрети не попречиха на развитието на колата за 2022

1198
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор, снимка Алфа Ромео

Преговорите с Андрети Аутоспорт не са попречили на развитието на колата на Алфа Ромео за 2022. Това заяви шефът на отбора Фредерик Васьор. Американският собственик на отбор в Индикар, Extreme E и Формула Е Майкъл Андрети имаше интерес да влезе във Формула 1 през втората половина на 2021. 

Разговорите между двете страни се засилиха в уикенда за Гран при на САЩ. Според сделката компанията на Андрети трябваше да притежава мажоритарен дял в Заубер Моторспорт. В крайна сметка така не се стигна до споразумение. Въпреки това Майкъл каза, че не се е отказал от намерението си да купи отбор от F1 в бъдеще.

Поглъщането от Андрети би имало големи последици върху Заубер/Алфа Ромео. Очакваше се да има сериозна промяна при пилотите. Според слуховете Майкъл е искал да привлече Колтън Херта, който кара за неговия тим в Индикар.

Васьор заяви, че енергията, изразходвана за потенциалната сделка и на масата за преговори не са оказали влияние върху развитието на болида за тази година. Според него това е било просто едно най-обикновено разсейване за него и екипа на Алфа Ромео.

„Инженерите ни не са спирали да работят. Преговорите с Андрети не попречиха на развитието на колата за 2022“, сподели Васьор.

„Трябваше да присъстваме на няколко дискусии на пилоти, спонсори и така нататък. Но в крайна сметка това няма как да промени ситуацията. Нямаше особено влияние, освен че отложихме някои решения. Това беше като разсейване за мен“.

Новите технически правила на практика могат да направят промени в разпределението на силите. Това може да предложи ново началото за пилотите Алфа Ромео Валтери Ботас и Гуаню Жу. Последните два сезона бяха много трудни за тима от Хинвил. Но освен промените, Фредерик подчерта важността за насочването на всичките ресурси на тима в правилната посока. 

„Проектът за тази година се развива според тавана на разходите. Имаме нов пилотски състав, както и нов двигател на Ферари. Опитваме се да обединим всички в едно. Всички отбори опитват да подобрят колите и затова наемат повече персонал. Това е може би най-хубава част от работата, защото всички са фокусирани върху представянето. Това е основната мотивация“.

„Въпреки това ще някои ще са първи, други последни. Ще има добри и лоши резултати. Най-важното е, че всички във фабриката са убедени, че вървим в правилната посока. Това е важно за мен, защото имаме нужда от подкрепата на всеки, който е заинтересован“, завърши Фредерик Васьор.