Начало Рали Григор Григоров втори в рали Антиб Кот Д‘Азюр за TER2

Григор Григоров втори в рали Антиб Кот Д‘Азюр за TER2

86
0
Григор Григоров

Екипажът на Grigorov Racing Team – Григор Григоров и Йордан Йорданов с Пежо 208 R2 завърши на 3-о място в автомобилите с един двигателен мост във втория кръг на европейския рали тур (TER) – рали Антиб Кот Д‘Азюр във Франция.

Григоров стана втори за TER2 в общото класиране. Победител в двете категории стана Йоаким Вагеманс с Пежо 208 R2, а втори в TER при колите с един двигателен мост стана Ерик Кайс с Пежо 208 R2.

„Това е едно от най-тежките състезания в цяла Европа и за наше щастие стигнахме до финала му. Представихме си доста добре и дадохме хубави времена. Стана хубава, красива битка с нашите конкуренти , сподели след финала Григоров пред БНР. – Времето в Алпите постоянно се мени и ни хвана неподготвени. Ние бяхме готови за пълна атака, с твърдо настроен автомобил и с твърди гуми.

Оказа се обаче, че вали дъжд и е напоил целия асфалт. Това ни изигра лоша шега в генералното класиране. Вървяхме прекрасно, включително и днес. Записките ни бяха добри. Тази година съм с нова система за описване от която съм значително по-доволен. Резултатите го показват. Вървим с европейско ниво и винаги дишаме във врата на конкурентите ни. Даже има отсечки на които сме и преди тях.“

Следващото състезание на Григор Григоров и Йордан Йорданов ще е рали Ипр в Белгия, трети кръг от европейския рали тур. „Това е едно от най-високо скоростните състезания в Европа. Трасето е тясно и динамично, и ще бъде интересно“, каза Григор.