Начало Рали Гераджиев и Гаджев ще участват на рали Еге в Турция

Гераджиев и Гаджев ще участват на рали Еге в Турция

40
0

Георги Гераджиев и Георги Гаджев ще вземат участие във второто си състезание за тази година – турското рали Еге с център град Измир, което ще се проведе този уикенд. То е трети кръг (втори на асфалт) от турския рали шампионат и също така е вторият от общо шестте старта, валидни за Купа Фиеста, която е главният приоритет за екипажа на АСК Пловдив.

Автомобилът, с който Гераджиев/Гаджев се състезават и през този сезон, е добре познатият Форд Фиеста R2 от клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), който тази година ще бъде обслужван от Форд Моторспорт Турция.

Рали Еге е едно от най-старите и обичани турски състезания, което се радва на особена популярност сред местните екипажи – подалите заявка за участие са общо 63, от които 9 са в класа на пловдивчаните Гераджиев/Гаджев. 

Във вчерашния ден се проведе опознаването на специалните етапи, които по думите на пилота Георги Гераджиев, са: „Изключително технични и изпълнени с множество завои, поради което средната скорост няма да е висока, както бе в първия кръг Рали Фригия. Асфалтът е много неравен и с непостоянно сцепление.

Две от трасетата ще се карат в двете им посоки, което ще направи непредвидима появата на фракция, която представлява изкарани на асфалта пясък и камъни от преминалите състезателни автомобили. Всичко това, в комбинация с горещото време, ще направи надпреварата изключително интересна и вълнуваща. С нетърпение очакваме старта и се надяваме отново на призово класиране.“

Рали Еге 2018 ще бъде официално открито днес точно в 19:30 часа, а малко по-късно – в 20:30 часа – ще започне първият специален етап (1.94 км).

Състезанието ще рестартира по обяд в събота, когато са предвидени още два по-дълги етапа (съответно 10.90 км и 10.30 км), които ще бъдат карани по веднъж. Основният ден на ралито е неделният (15.07.2018 г.), в който са предвидени три етапа (22.40 км, 10.10 км и 11.00 км), които ще се използват по два пъти (двата по-къси са тези от събота, но в обратна посока).

Закриването и официалното награждаване на състезанието ще се проведе в неделя от 18:00 ч. Общата дистанция на Рали Еге 2018 е 457.09 км, от които 110.14 км са състезателни, разпредели в деветте специални етапа, споменати по-горе.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter