Начало Рали Големи амбиции за екипажите на Peugeot 3008DKR за рали Мароко

Големи амбиции за екипажите на Peugeot 3008DKR за рали Мароко

60
0

След успехите на автомобила в тазгодишните рали Дакар и Пътят на коприната, PEUGEOT SPORT влиза с два автомобила PEUGEOT 3008DKR в рали Мароко от 4 до 10 октомври, което ще се състои от Фес до Ерфуд. Двата автомобила ще бъдат в ръцете на Себастиан Льоб / Даниел Елена и Карлос Сайнц / Лукас Круз и тяхното участие ще подчертае търговската стратегия на PEUGEOT в Мароко, както и на PSA Group.

Освен че играе ключова рола в подготовката на отбора Peugeot Total за рали Дакар 2018, рали Мароко ще послужи като още една генерална репетиция за Льоб и Елена ,чиято нарастваща увереност зададе впечатляващото им темпо в рали Пътят на коприната през лятото. Пътуването до Мароко ще отбележи и завръщането в състезанието на испанците Сайнц и Круз , които ще търсят реванш след второто си място в същото рали през 2016 г.

Новият PEUGEOT 3008DKR Maxi отбеляза успешен дебют  в рали Пътят на коприната през юли, където демонстрира състезателния си потенциал. Той обаче е твърде широк, за да може да се състезава в рали Мароко, за което важи регламентът от 2017 г. на ФИА за Световния крос-кънтри рали шампионат. Льоб и Сайнц ще карат един след друг PEUGEOT 3008DKR в Северна Африка. Създаден на база на новия SUV PEUGEOT 3008 – Автомобил на годината 2017 в Европа, автомобилът вече има впечатляваща история, благодарение на категоричния финал с първо, второ и трето място в рали Дакар през януари и крайната победа в рали Пътят на коприната.

През юни, докато PEUGEOT SPORT се целeше високо в света на моторните спортове с PEUGEOT 3008DKR, Карлос ТАВАРЕС, Председател на Борда на директорите на PSA Group, потвърди амбициозните планове, които PEUGEOT и PSA Group за Африка и Близкия изток, два важни пазара, на които се гледа като на крайъгълни камъни за растежа на Групата. Заводът в Кенитра, Мароко, ще бъде свръхмодерно производствено предприятие, което ще отвори врати през 2019 г. Рали Мароко съвпада и с лансирането на новия пикап PEUGEOT, който, подобно на състезателните автомобили, разработвани от PEUGEOT SPORT, поставя ударението върху издръжливостта и силата.