Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли е бил много ядосан по време на състезанието в Австралия

Гасли е бил много ядосан по време на състезанието в Австралия

2841
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли бе доволен, че си е тръгнал от Австралия със спечелени точки. Французинът заяви, че е бил много ядосан по време на състезанието на пистата Албърт парк. Пилотът на Алфа Таури стартира от 11-та позиция след като не успя да прескочи втория сегмент от квалификацията.

Гасли направи добро потегляне и успя да спечели няколко позиции. Въпреки това спирането в бокса обаче не съвпадна добре с периода на автомобила за сигурност, в резултат на което той загуби доста места.

Французинът остана ядосан от колата на сигурността, но запази концентрация, за да си проправи път обратно до деветата позиция. Така той спечели 2 ценни точки за екипа на Алфа Таури.

„Ще взема тези две точки„, каза французинът.

Състезанието беше доста злополучно за мен. Успях да изпреваря два автомобила на старта. След това имах лош късмет, когато излязох в бокса точно преди колата за сигурност и се озовах на 14-то място.“

„Бях доста ядосан в този момент, но останах концентриран и успях да стигна до деветата позиция.“

Гасли похвализабавнатабитка със Строл

Един от най-интересните моменти в състезанието за Гасли беше борбата му със състезателят на Астън Мартин Ланс Строл.

Имах хубава битка с Ланс, която ми хареса. Беше доста напрегнато на писта като тази, но в крайна сметка се справих с него“, обясни той.

Като цяло еднократният победител в F1 остана доволен от резултата си след няколко трудни дни за Aлфа Таури в Мелбърн.

Обективно погледнато, това беше труден уикенд за нас. Смятам, че можем да сме доволни от резултата и от това, че си тръгнахме от Австралия с две точки, коментира Гасли.

Все още имам чувството, че трябва да подобрим някои неща. През следващите няколко състезания ще получим някои нови части .Трябва да сме в крак с останалите, ако искаме да продължим да се борим за тези позиции. Бихме искали да сме малко по-нагоре в подреждането, така че ще продължим да натискаме.“

Съотборникът на Пиер Гасли Юки Цунода имаше слабо темпо по време на Гран при и завърши надпреварата на 15-о място, след като стартира от 13-а позиция.