Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Липсва ни постоянство

Гасли: Липсва ни постоянство

690
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Австрия

Срещата на френския пилот Пиер Гасли с медиите днес в Австрия бе изключително посетена. Броени дни след поредното не особено добро състезание за него – домашната Гран при на Франция – Гасли пристигна на пистата в Щирия точно 10 минути преди планирания си за 13 часа брифинг, без да обхожда трасето като други пилоти като Себастиан Фетел и Данил Квят например. Директно застана пред микрофоните и се опита да избегне най-острите въпроси като причините за слабото му представяне от началото на сезона и избора на стратегия за предходната Гран при.

„Мисля, че най-големият проблем в момента е липсата на постоянство”, каза Гасли. „В някои сесии сме бързи, в други – не. В някои завои сме бързи, в други – не, а после нещата се променят. Най-важното е да съберем всичко този уикенд и да се надяваме, че нещата ще се получат, защото всъщност имаме скорост.”

Гасли подкрепи съотборника си Макс Верстапен, че промените в правилата, най-вече измененията в предното крило, са увредили представянето на колата. Автомобилът сега е доста по-нестабилен, с малко притискане и не само в предната част, а като цяло.

Въпреки не особено добрите резултати, французинът заяви, че не се чувства застрашен за позицията си в Ред Бул от някой друг като Дани Квят например.

„Не, не наистина, не мисля за подобно нещо”, заяви той. „Ясно е, че в момента никой не е щастлив и аз съм първият недоволен от представянето. Но аз съм пилот и карам колата, която екипът се опитва да направи по-удобна за мен. Променям все повече подхода и стила си, за да се адаптирам към нея.”