Начало Formula 1 News Гасли не очаква голямо подобрение от новия мотор на Хонда

Гасли не очаква голямо подобрение от новия мотор на Хонда

1218
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Дан Иститийн/Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли заяви, че не очаква голямо подобрение от новия мотор на Хонда по отношение на представянето и мощността. Идния уикенд за Гран при на Франция японският производител ще пусне новата си 3-а спецификация за сезона.

Тя ще бъде използвана и от двамата пилоти на Ред Бул – Гасли и Макс Верстапен. Смята се, че тя ще бъде с около 10 конски сили по-мощна спрямо досегашната втора за сезона спецификация. Тя бе използвана за първи път в Баку.

„Последната втора версия на мотора, която внедрихме в Азербайджан, беше повече подобрение по отношение на надеждността, каза Гасли по време на пресконференцията на ФИА. – Сега при 3-ата фокусът е повече върху представянето. Но не очакваме голямо подобрение. С нея няма да доближим значително отборите пред нас.“

Новият агрегат на Хонда ще използва и Данил Квят от екипа на Торо Росо.

А това ще доведе до наказание от 10 места в стартовата решетка, тъй като руснакът ще използва своя 4-ия двигател с вътрешно горене за сезона при разрешени 3.

Другият пилот на Торо Росо Алекс Албон няма да ползва новата задвижваща система на Хонда. Затова той няма да има санкция на грида. Ако я внедри, за него това също би означавало използването на 4-и двигател с вътрешно горене за сезона и наказание.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter