Начало Избрани Гасли: Обичам да карам на пистата в Мексико

Гасли: Обичам да карам на пистата в Мексико

216
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли няма търпение да се върне в обратно в Мексико. Това ще бъде едно от последните състезания за французина като пилот на Алфа Таури. Целта на 26-годишния състезател е да се върне в топ и да донесе повече точки за тима от Фаенца в борбата за осмото място при конструкторите с Хаас.

Гасли има четири участия на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Миналата година той финишира четвърти, което бе едни от най-добрите му резултати за целия сезон.

„Често пъти съм се справял добре в Мексико. Миналата година се класирах пети, а след това бях четвърти в състезанието. Това е уникално трасе заради надморската височина, което създава екстремни условия за автомобила. Обичам да карам на пистата в Мексико. Тя е с много ниско сцепление, което се усложнява от факта, че имаш по-малко притискане заради надморската височина. Има много нискоскоростни завои, които биха могли да ни паснат повече от Остин“, сподели Гасли.

„Като цяло всички тези последни няколко състезания за годината се провеждат на необичайни писти и на места, които много ми харесват. В Мексико Сити ще се опитаме да възпроизведем нивото на представяне от миналата година. Знаем как да бъдем бързи тук. Поради това се надявам да се справим добре и да преследваме онези точки, които пропуснах в Америка“, добави пилотът на Алфа Таури.

Съотборникът на Гасли Юки Цунода не завърши миналогодишното състезание в Мексико. Пилотът на Алфа Таури се оттегли след удар с Мик Шумахер. 22-годишният японец ще отстъпи своя автомобил на Лиам Лоусън по време първата свободна тренировка в Мексико Сити.

„Бих казал, че мексиканската писта е доста необичайна за каране. Това се дължи отчасти заради голямата надморска височина на Мексико Сити. Тук се използва максимална притискаща сила заради разредения въздух, но въпреки това усещането е, че караш с малко притискане. Това ми се стори малко странно когато се състезавах там за първи път. В същото време успях да се адаптирам доста бързо. Спомням, че бях доволен от представянето си, особено по време на една летяща обиколка. Като цяло Мексико ми хареса, а пистата ми допадна, особено бавният и труден втори сектор. Честно казано се забавлявах с плъзгането на автомобила, което ми напомни за дните ми в картинга“, каза Цунода.

„Много е важно да се справям добре в спирачните зони. Ще пропусна FP1, тъй като Лиъм ще се качи в моя автомобил за тази сесия. Така втората тренировка ще бъде супер важна, за да мога да работя върху изграждането на увереността ми по отношение на спирането. Миналата година се класирах в челната десетка, но трябваше да стартирам отзад заради смяна на двигателя. След това състезанието ми завърши със сблъсък в първата обиколка, което беше жалко. Трябва да направим добър и чист уикенд, тъй като трябва да се стремим да спечелим повече точки в последните три състезания за годината“, добави състезателят на Алфа Таури.