Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли определи уикенда си като най-добрия за сезона

Гасли определи уикенда си като най-добрия за сезона

692
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли определи уикенда си за Гран при на Великобритания като най-добрия от началото на годината. Французинът до този кръг се представяше много неубедително, като дори тръгнаха слухове, че той може да бъде заменен от Нико Нюлкенберг или Дани Квят.

В Предишния кръг в Австрия той бе затворен с обиколка от съотборника си Верстапен. След което Хелмут Марко заяви, че Пиер няма извинение за представянето си на Ред Бул Ринг и трябва да се подобри. Именно това Гасли стори на Силвърстоун, като завърши 4-и след инцидента между Фетел и Макс.

„Това беше категорично най-добрият ми уикенд за годината. Затова съм доволен, каза французинът. – Много неща се случиха след Австрия. Имаше доста срещи с отбора, анализи на целия уикенд и какво може да се подобри.

Направихме много промени. И съм доволен, че още от първата тренировка можеше да се видим голяма крачка напред. Имах силен петък, силна събота и след това неделя. Наслаждавах се на целия уикенд.“

Гасли заяви още, че е малко разочарован от това, че не е успял да стигне до подиума. Той беше изпреварен от Шарл Льоклер с Ферари от външната страна на 3-и завой.

„Не очаквах той да влезе с такава скорост от външната страна. Можех да опитам да мина по-широко или нещо различно, каза Пиер. – Доволен съм от четвъртото място, но малко съм разочарован, че не можах да се кача на подиума и то само за няколко секунди.“