Начало Избрани Гасли пое вината за инцидента в квалификацията за Гран при на Азербайджан

Гасли пое вината за инцидента в квалификацията за Гран при на Азербайджан

684
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли пое вината за инцидента в квалификацията за Гран при на Азербайджан. Пилотът на Алпин призна, че именно негова грешка е довела до удара в стената на трети завой в първия сегмент от квалификационната сесия на пистата в Баку.

Гасли започна по възможно най-лошия начин уикенда в Азербайджан. Французинът получи повреда в хидравликата по време на първата свободна тренировка. Това доведе до пожар в неговия болид и спиране на сесията за около 15 минути. След това автомобилът на Гасли бе прибран в гаража на Алпин и поправен от механиците.

Гасли успя да се включи във вчерашната квалификация. 27-годишният състезател допусна грешка на трети завой и блокира предните си гуми. В резултат на това той се удари в бариерите на трети завой и предизвика второ спиране на сесията. Така в крайна сметка Гасли ще старта от 19-та позиция в утрешната Гран при на Азербайджан

„Това беше много разочароващ и труден ден“, сподели Гасли. „Това беше един от онези дни, в които се сблъскахме с различни проблеми. Сега е важно да се възстановим и да продължим напред.“

„FP1 не протече по план заради хидравличен проблем и пожар. Момчетата в бокса свършиха невероятна работа, за да поправят автомобила буквално минута преди квалификацията. Бих искал да изкажа големи благодарности на механиците за чудесно свършената работа между тренировките и квалификацията. Те в крайна сметка успяха да направя някои промени и да подготвят автомобила“, добави пилотът на Алпин.

Гасли пое вината за инцидента в Q1. Французинът призна, че грешката е била изцяло негова.

„С толкова малко обиколки [зад гърба си] не натиснах спирачката толкова късно при влизането в завой №3, но не натиснах и достатъчно силно. Мислех, че мога да взема завоя, но за съжаление изпуснах автомобила и го ударих в стената“, обясни Гасли.

„Ще анализираме това като отбор и ще продължим напред заедно. Надявам да вземем нещо от този състезателен уикенд. Вече гледам напред към днешния ден, когато ще има още една квалификационна сесия и спринтово състезание'“, заключи Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон даде 12-то време в квалификацията по улиците на Баку. Пилотът на Алпин също пропусна голяма част от тренировката заради технически проблем.

„Това не беше добър петъчен ден за нас като отбор. Имахме някои проблеми с надеждността в първата свободна тренировка, което не ни даде много време за работа в квалификацията“, каза Окон.

„Опитахме се да се възстановим след проблемите от тренировките.  В крайна сметка това не беше достатъчно, за да достигнем Q3. В момента тук, в Баку, е ясно, че трябва да подобрим областите, в които се борим с темпото. Ще прегледаме къде можем да се подобрим. Както винаги, ще дадем най-доброто от себе си, за да си тръгнем с точки днес и в неделя“, добави пилотът на Алпин.