Начало Други Георги Димитров с два подиума на Снетертън във Формула 4

Георги Димитров с два подиума на Снетертън във Формула 4

222
0

Георги Димитров записа два подиума в британската Формула 4. Българският пилот постигна едно второ и едно трето място в 7-ия кръг от сезона на пистата Снетертън. Така за първи път в кариерата си в този шампионат Димитров завоюва двоен подиум в рамките на един уикенд.

В първата надпревара Георги стартира втори, но веднага успя да изпревари тръгналия от полпозишън Алекс Дън. Но още в първата обиколка Дън си върна първата позиция и се откъсна напред. Димитров обаче съхрани второто място и завърши на 3.1 сек от съперника си.

Във второто състезание на Снетертън, в което пилотите стартират от обърната стартова решетка, Георги потегли 9-и и завърши 10-и, като взе една точка.

В третото състезание българският пилот отново кара силно и завърши 3-и след оспорвана битка с Оливър Грей. Георги стартира трети, но потегли по-добре и излезе на втора позиция пред Грей.

Георги Димитров

Последва голяма борба между двамата, като Грей все пак изпревари нашия пилот след средата на дистанцията. Така Димитров завърши 3-и, като заяви, че не е доволен от това, че е загубил битката с Грей.

Три кръга преди края на сезона Георги е 7-и в генералното класиране. Следващият кръг от сезона е след 2 седмици на пистата Тръкстън.