Начало Рали Гьошев и Дончев доволни от резултатите си в рали България

Гьошев и Дончев доволни от резултатите си в рали България

58
0
Петър Гьошев

Петър Гьошев се бори упорито в 43-ото издание на рали България, но остана втори след Димитър Илиев, докато Крум Дончев допълни първия изцяло български подиум в историята на състезанието. Пилотите на Престиж рали тийм и Глобул рали тийм бяха с Пежо 207 S2000 и заявиха след надпреварата, че съперникът им е бил недостижим и са доволни от собствените си представяния.

Не смятам, че можех да догоня Митко – заяви Гьошев. – С това, което направих, се изчерпаха нашите сили. Мисля, че може би още много малко можеше да се желае, но това вече щеше да граничи с лудостта. Все пак трябваше да завършим състезанието. Спечелихме бонус точките за деня. В първия ден Митко направи една комфортна преднина. В събота не се чувствах добре здравословно, както знаете всички и реших да карам малко по-разумно, защото наистина нямах сили. На пресконференцията обещах, че в неделя ще бъда по-агресивен и ще притесня Митко. Изпълних целта си. Ако в събота се чувствах малко по-добре и се движех със същото темпо, битката щеше да бъде жестока до самия край. До последно нямаше да се знае кой е победител. Но в едно такова рали печели този, които има най-малко проблеми, Митко го направи. Честито – допълни той.

Гьошев заяви също така, че тази година е давал по-добри времена в отсечките спрямо миналия сезон. Навигаторът му Димитър Спасов добави, че битката бе много сериозни, както и че дори да имаше повече чужди екипажи, нямаше да успеят да се преборят с българите.

Съперниците бяха просто недостижими. Резултатът го показа – каза от своя страна Крум Дончев. – Поздравявам момчетата и смятам, че стана едно страхотно състезание, в което ние не се дадохме буквално до самия край. Щастливи сме и ние. Не мога да кажа, че в последните отсечки сме върнали газта. Губим в тези етапи, които са по-широки и с по-бързи завои и има още какво да се иска от нас и технически от автомобила – допълни той.