Начало Рали Глобул подарява урок по безопасно шофиране с Крум Дончев

Глобул подарява урок по безопасно шофиране с Крум Дончев

65
0
Глобул,Крум Дончев

Петима късметлии ще имат възможност да участват в практически урок по безопасно шофиране, организиран от Глобул съвместно с четирикратния рали шампион на България и пилот на GLOBUL Rally Team Крум Дончев. Победителите бяха избрани чрез жребий сред всички регистрирани участници в онлайн играта „Колко добър шофьор си?”, която се проведе на фен-страницата на оператора във Facebook в периода юли-август 2012 г.

В играта можеха да се включат всички фенове, навършили 18 години и притежаващи свидетелство за управление на моторно превозно средство. Те трябваше да отговорят правилно на четири въпроса, свързани с GLOBUL Rally Team и правилата за движение по пътищата.

Урокът по безопасно шофиране ще се проведе през октомври на специално подбран терен в близост до София. Печелившите участници ще имат възможност да седнат зад волана редом до Крум Дончев и да получат от него полезни съвети за управление на автомобил при екстремни ситуации на пътя. За целта на лекия автомобил ще бъде монтирано устройство, създаващо усещане за хлъзгава настилка, което се използва при обучения на професионални състезатели. Освен това, петимата късметлии ще преминат през инструктаж за безопасно шофиране и ще могат да се запознаят лично с Крум Дончев и екипа на GLOBUL Rally Team.

Глобул организира практическия урок с участието на Крум Дончев в рамките на дългосрочната си инициатива „Шофирай безопасно! Говори с hands-free!”. Пилотът на GLOBUL Rally Team е официален посланик на инициативата, която цели да насърчи отговорната употреба на мобилните телефони зад волана и да допринесе за подобряване на пътната безопасност в страната.