Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глупаво е Хамилтън да бъде отписван, смята Хорнер

Глупаво е Хамилтън да бъде отписван, смята Хорнер

22
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че би било глупаво Люис Хамилтън да бъде отписван от битката за титлата при пилотите този сезон, защото до финала остават още четири състезания. Разликата в класирането между него и водача Нико Розберг е цели 33 точки, като за германеца е достатъчно да завършва втори до края, за да си гарантира короната.

„Мисля, че във всеки спорт, когато някой е на гребена на вълната, изведнъж се сгромолясвам рязко, коментира Хорнер. – В момента всичко се развива в полза на на Нико. Люис имаше няколко доста тежки уикенда тази година, но ще се изправи, и ще продължи да се бори. Просто има нужда от нещо – например отпадане на Нико и победа за себе си.

И веднага ще се върне в играта. Всичко се променя толкова бързо. Видяхме как Кими Райконен прави същото пред около 10 години, когато измъкна титлата от ръцете на Люис и Фернандо Алонсо. Все още има 100 точки за печелене в шампионата и би било глупаво да отписваме Хамилтън от битката за титлата толкова рано.“