Начало Рали Гьошев доволен от второто си място в рали Сърбия

Гьошев доволен от второто си място в рали Сърбия

51
0
Димитър Спасов,Петор Гьошев

Петър Гьошев и Димитър Спасов (Престиж РТ, Peugeot 207 S2000) спечелиха битката за второто място във втория кръг от националния рали шампионат, провел се през изминалия уикенд в Сърбия, като на финала авансът им пред преките им съперници Крум Дончев и Петър Йорданов (Глобул Рали Тийм) достигна 16,9 секунди. Надпреварата бе спечелена от Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Виваком Рали Тийм).

В края на първия ден на ралито Гьошев и Спасов заемаха трето място, на 15 секунди зад Дончев и Йорданов и в неделните шест скоростни отсечки успяха да стопят пасива и да натрупат аванс, достатъчен за второто място на подиума. Общо за неделните етапи Гьошев спечели 31,9 секунди спрямо съперника си за второто място.

Борих се и с Димитър Илиев, за да взема бонуса за първото място във втория ден – 7 точки, но той беше много бърз – заяви на финала Гьошев. – Доволен съм от това състезание, защото в него отбелязах прогрес в пилотирането – вече съм по-уверен зад волана, а все още се опознаваме с новата за нас кола. Искам да благодаря и на моя навигатор Митко Спасов, който в понеделник през нощта беше опериран от апандисит, болеше го зверски, но той през цялото време стискаше зъби и заедно се справихме с това трудно състезание.

В Сърбия Гьошев и Спасов спечелиха 26 точки за националния рали шампионат и се изравниха на втора позиция с Крум Дончев/Петър Йорданов, като и двата екипажа са с по 49 точки.

Следващият старт от нашия шампионат е най-голямото ни автомобилно състезание – рали България, което е и пети кръг от европейския рали шампионат.