Начало Рали Гьошев поведе след първия ден на рали България 2011

Гьошев поведе след първия ден на рали България 2011

54
0
Петър Гьошев

Петър Гьошев, Лука Бети и Лука Росети е триото най-бързи пилоти след финала на първия ден от рали България. Тримата оглавяват временното класиране като Бети изостава на 6,6 сек. от лидера, а Росети на 11,7 сек.

42-оро издание на рали България стартира в петък (8 юли) като тогава пред хотел Рила в Боровец бе дадено единствено символичното начало на надпреварата. Тя е пети кръг от европейския и едновременно с това трети кръг от българския рали шампионат. На практика обаче състезанието стартира тази сутрин, след като 27 екипажа напуснаха зоната на сервизния парк в Самоков.

Първата задача на участниците бе да преминат три отсечки – Траянови врата, Любница и Сестримо. В началната най-силно се представиха трима българи – Петър Гьошев, Димитър Илиев и Крум Дончев.

Втората за деня отсечка се оказа повратна точка за Илиев и Дончев, които спукаха гуми и изостанаха съответно до 12-а и 13-а позиция. Последва помощен сервиз в Костенец и третият етап Сестримо. Там Илиев и Дончев бяха най-бързи, което им позволи да се изкачат в генералното класиране. Все пак лидер продължи да бъде Петър Гьошев, следван от Лука Бети и Ясен Попов, който обаче докладва за проблем със спирачките.

Следобед екипажите изминаха още веднъж същите три отсечки. След финиширането им Гьошев успя да съхрани преднина от 6,6 сек. като утре ще трябва да се бори с основните си конкуренти – италианците Бети и Росети за крайната победа. Четвъртата позиция се заема от Митко Илиев, който обаче има сериозно изоставане заради спуканата гума от 2:07.9 мин. Пети е чехът Антонин Тлустяк.

Утре е финалният ден на рали България 2011 като остават 4 отсечки от програмата.