Начало Избрани Гран при на Франция- възможни стратегии, налични гуми и коментари по време...

Гран при на Франция- възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1435
0
Гран при на Франция 2022
снимка, Пирели

Гран при на Франция е 12-ти кръг от сезон 2022 от световния шампионат на F1. Състезанието се провежда на пистата Пол Рикар. Трасето е разположено в Южна Франция и е с дължина 5.842 км.

Шарл Льоклер (Ферари) ще потегли от полпозишън за седми път от началото на сезон 2022. До него ще застане Макс Верстапен от тима на Ред Бул. На втора редица са Серхио Перес с Ред Бул и Люис Хамилтън с Мерцедес. Зад тях се класираха Ландо Норис (Макларън) и Джордж Ръсел (Мерцедес). Челната десетка бе допълнена от Фернандо Алонсо (Алпин), Юки Цунода (Алфа Таури), Даниел Рикиард0 (Макларън) и Естебан Окон (Алпин).

Карлос Сайнц (Ферари) и Кевин Магнусен (Хаас) ще потеглят от последна стартова редица във Франция заради използване на четвърти двигател.

Според Пирели, стратегията ще бъде от изключително значение в Гран при на Франция.

Очаква се времето на Пол Рикар да бъде сухо и горещо. Това, в комбинация с гладкия асфалт и оформлението на трасето, ще доведе до голямо износване на гумите на Пирели.

Първият вариант за стратегия във Франция ще бъде с едно спиране в бокса. В него се потегля с медиум (18-27 обиколки), след което се слага хард.

Съвсем еднакъв е вторият вариант, който е с две спирания. Тук се стартира с медиум (13-20 обиколки), смяна с хард и после отново с медиум (34-40 об.).

Възможна е и трета опция, която отново включва старт с медиум от 13-та до 20-та обиколка и смяна с хард. После се слага нов комплект твърди гуми на Пирели.