Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън първи и в последната тренировка за Гран при на Испания

Хамилтън първи и в последната тренировка за Гран при на Испания

1179
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън завърши първи в последната тренировка за Гран при на Испания с време 1:17.222, което постигна на най-меките гуми. Втори бе Валтери Ботас (Мерцедес) на 0.151 зад съотборника си. Трети завърши Макс Верстапен (Ред Бул).

Температурата на въздуха по време на сесията бе 31-32 градуса, а тази на пистата 45-47.

Първи на пистата излязоха двамата пилоти на Хаас с гуми медиум и Сайнц с хард. Голяма част от пилотите се оплакаха от нивото на сцепление с най-твърдите гуми по време на тренировките вчера.

10 минути след началото на сесията, Ландо Норис излезе с гуми медиум и пръв записа време от 1:19.620. Той каза по радиото, че е доволен от баланса на колата. Британецът е отбелязаал точки във всяко едно от състезанията този сезон, но очаква това състезание да бъде по-трудно Макларън. Съотборникът му, Карлос Сайнц, ще използва ново шаси в това състезание заради проблеми с охлаждането.

Малко след Ландо излязоха и двамата пилоти на Алфа Ромео, които сложиха най-меките гуми. Кими Райконен излезе начело с 1:19.521.

Около 20 минути след началото на сесията на пистата се появиха голяма част от останалите пилоти като предпочитаният комплект бе медиум. Единствени в бокса към момента останаха Алекс Албон и Макс Верстапен.

Първи бързи обиколки направиха пилотите на Мерцедес. Те използваха най-меките гуми и излязоха на първо и второ място като начело бе Валтери Ботас с 1:17.971. Съотборникът му остана на 0.353 зад финландеца, но допусна грешка по време на обиколката си.

Шарл Льоклер бе трети по това време с 1:18.950 с гуми медиум, а зад него бе пилота на Алфа Таури, Пиер Гасли.

Малко повече от 30 минути след началото на тренировката, Макс направи първата си бърза обиколка за сесията. Тя бе с 5 десети по-бавна от тази на Валтери.

По същото време Данил Квят съобщи по радиото, че е износил най-меките гуми след само 6 обиколки с тях.

Макс Верстапен направи втора бърза обиколка със същия комплект и се приближи на само 0.189 зад Ботас, оставайки трети. Пилотът на Ред Бул бе най-бърз в последния сектор към момента.

Сайнц се изкачи до втора позиция като направи обиколката за 1:18.046. Съотборникът му остана пети към момента след като направи грешка в последния сектор.

Валтери Ботас подобри своето време и увеличи преднината си с още 6 десети.

Николас Латифи се оплака по радиото, че Верстапен му е попречил по време на бърза обиколка.

Междувременно Люис Хамилтън излезе начело с 1:17.222. Съотборникът му бе инструктиран по радиото да използва сенчестите места на пистата, където температурата е значително по-ниска.

Сесията бе спряна 2 минути преди края, след като Естебан Окон се опита да избегне удар с бавно движещия се Кевин Магнусен, но вместо това се удари в бариерата с висока скорост. С това и приключи последната тренировка в Испания преди квалификацията по-късно днес.