Начало Форум Гран при на Италия – коментари по време на състезанието

Гран при на Италия – коментари по време на състезанието

2881
0
Монца Гран при на Италия
снимка: Спас Генев

Състезанието за Гран при на Италия е 14-и кръг от шампионата на Формула 1. За втори пореден кръг от първа позиция ще потегли Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари беше най-бърз в куриозната квалификация на Монца вчера.

Заради изчакването до последния момент в края на 3-ата част, само той и Сайнц успяха да започнат нови бързи обиколки. Според шефа на Мерцедес Тото Волф пилотите са изглеждали като идиоти в тази ситуация.

Льоклер смята, че този път, за разлика от Спа, ще има по-добро състезателно темпо.

Втори до него в решетката ще потегли Люис Хамилтън. Британецът изрази мнение, че пилотите на Ферари нарочно са забавили темпото в края, за да може Шарл да остане на полпозишън.

От втора редица ще стартират Валтери Ботас с Мерцедес и Себастиан Фетел с другия болид на Ферари. Германецът не бе доволен от развитието на квалификацията в края, но и не бе наказан за широкото си излизане от Параболика.

Пети и шести ще потеглят пилотите на Рено – Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг. Последният, както още Сайнц и Строл, получиха само предупреждения за бавното си каране в Q3.

От дъното на решетката ще тръгне Макс Верстапен след смяна на задвижващата система. Той обаче се надява на дъжд в състезанието днес и място в топ 5.

Според доставчика на гуми Пирели стратегията с един питстоп определено ще бъде по-бързата днес.