Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Китай може да се проведе между Бразилия и Абу...

Гран при на Китай може да се проведе между Бразилия и Абу Даби

946
0
Гран при на Китай
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Гран при на Китай може да се проведе между състезанията в Бразилия и Абу Даби. Това твърди популярното издание racefans.net. Заради коронавируса COVID-19 надпреварата в Шанхай, предвидена за 17-19 април, беше отменена.

Според информацията, шефовете на спорта обсъждат възможността състезанието в Китай да бъде вмъкнато между тези в Бразилия и Абу Даби, като за целта надпреварата на Яс Марина може да бъде с 1 седмица по-късно и да се състои на 5-6 декември. По този начин няма да се получава ситуация, при която трите състезания да са в 3 поредни седмици.

За подобна възможност намекна и шефът на Алфа Таури Франц Тост

„Състезанието в Абу Даби, доколкото знам, трябва да бъде последното за годината по договор“, каза италианецът. „Поставянето на Абу Даби една седмица по-късно в календара би отворило възможности.“

В тази връзка е малко вероятно която и да е писта да заеме датата на Гран при на Китай – 17-19 април. Шефовете на Имола вече изразиха такова желание. Причината е, че ако за надпреварата в Шанхай бъде намерено място в края на сезона, то състезанията за годината биха станали 23.

„Няма да е лесно да намерим място за Китай“, каза шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер. „Искаме спортът да става по-популярен в страната и за тази цел не е най-доброто нещо състезанието да не се състои. Ако има промени, нашият тим ще отиде на тези състезания.“